perjantai 14. toukokuuta 2010

Huijarit jatkavat, sinä maksat!Mutta mitä hyötyä tutkimuksista ja tuomioista on?


Tulevat tuomiot pitävät yllä kansakunnan yleistä moraalia. Kansa ainakin vahingoniloitsee, kun näkee tuomioistuimessa edes joitakin naamoja syytettyinä.
Suurten talouskriisien ennaltaehkäisyn, politiikan uskottavuuden tai laittomuuksien maksajan vinkkelistä tuomioilla ei ole suurta merkitystä.
Ahneus ja oman edun edun tavoittelu pysyvät. Ne ovat yksilön mutta myös monien yritysten ja yhteisöjen ominaisuuksia. Tätä eivät tutkimukset ja tuomiot poista.
Sitäkään tuomiot eivät poista, että pelurin ja huijarin ero on veteen piirretty viiva. Monet työyhteisöt kannustavat pelaamiseen ja riskinottoon. Pelurin toiminta on laillista, vaikka joskus moraalitonta.
Laittomuuksien ja liiallisen riskinoton vahingot ovat isoja. Mikään tuomio ei palauta miljoonia ja miljardeja, jotka esimerkiksi kansainvälisessä finanssikriisissä ja Kreikan lainapaketeissa palavat.
Tässäkin mielessä tuomiot ja määrättävät vahingonkorvaukset ovat sirkan sirinää. Todellisia maksumiehiä ovat tavalliset kansalaiset, jotka maksavat tuomiot lisääntyneenä työttömyytenä, kohoavina veroina ja pitenevinä työurina.
Koko artikkeli > Talouselämä


Itse juuri ahneen ihmisen oharin jälkeen en tule tästä artikkelista yhtään iloisemmalle mielelle vaikka muuten mieliala on parempi kuin alkuviikosta.
Raha ja valta saa ihmisen pään sekaisin.
Mikään ei riitä, koskaan ei ole tarpeeksi. Ja kun on paljon pelkää sen menettämistä. Oravanpyörä on loputon...
Kunnes tulee kuolema kuten jokaiselle ihmiselle aikanaan.
Silloin ei ole väliä kuinka paljon mammonaa tai valtaa oli. 
Yksin tulemme ja yksin lähdemme. 

Ei kommentteja: