perjantai 7. toukokuuta 2010

tiesitkö tämän...

...pankki pääsee taas kuluttajan kukkorolle!

Tekniikka&Talous kirjoittaa:

'Kotimaisten pankkikorttien muuttaminen kansainvälisiksi Visa Debit ja Debit MasterCard -korteiksi on kuitenkin muuttanut hinnoittelun prosenttipohjaiseksi: 0,31 prosenttia ostoksen loppusummasta, mikä merkitsee yli 60 miljoonan euron vuosittaista lisäkulua kaupalle ja sitä kautta kuluttajille.

Kaupan liitto pitää prosentuaalista tariffia perusteettomana, koska se ei perustu korttimaksamisen käsittelykustannuksiin, vaan pankkien rahastukseen.
Toukokuun alussa voimaan astuneen uuden maksupalvelulain mukaan kaupoilla ja muilla yrityksillä on mahdollisuus periä korttikustannus kuluttajalta. Kauppa voi myös antaa alennusta tietyn maksutavan käyttämisestä.

Mahdollisesta lisämaksusta tai maksutapa-alennuksesta on kerrottava kuluttajalle ennen ostotapahtumaa. Summan kaupat tilittävät joka tapauksessa pankeille.'

koko artikkeli

Kuluttajan ryöväys ei näköjään lopu ikinä.
Milloin tulee kansalaispankki?
Sellainen jota pyöritetään ei voittoa tavoitellen...

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Tätäpä en tiennytkään.Kiitos tiedosta,täytyykin tarkistaa miten oman korttini laita on Suomessa...

Sirokko kirjoitti...

Joo, olen lukenut noita juttuja jo moneen kertaan enkä todellakaan ymmärrä, johan niistä korteista maksetaan joka kuukausi joku summa pankille, samoin nettitunnuksista ja mistä kaikesta vielä toimituksesta, kuitenkin itse tehdään kaikki.. niin paitsi suurisäästöisten ei tarvitse maksaa mitään kuluja...
Tämä on ihan selvää ryöstöpankkitoimintaa, siis minun ymmärtämättömästä mielestäni.
Debit-korttia pankki tyrkytti minulle jo viime kesänä, ja sanoi ettei se vielä toimi kaikissa maissa, mutta tulee pakolliseksi tänä vuonna.

BLOGitse kirjoitti...

Eiko olekin mielenkiintoista kuinka me pienet ihmiset olemme pakotettuja kayttamaan pankkeja jotka imevat jatkuvasti sita ja tata maksua vaikka teemme itse suurimman osan tyosta itse.
Tietysti tietotekniikan yllapito jne. maksaa mutta silti pankit vetavat huimia tuloksia. Eli kaikkien kulujen jalkeen jaa voittoa josta osa tulee meilta tavallisilta pulliaisilta.

Jos osaisin ja voisin perustaisin pankin joka olisi voittoa tavoittelematon, pienen ihmisen asialla...

Johki kirjoitti...

Sirokko, ei edes tarvitse olla paljon rahaa pankissa vaan jos on suuri lainakin niin saa melkein ilmaiseksi kaikki pankin palvelut...laiha lohtu toki siinä tapauksessa jos lainaa on hirveästi, ei siinä muutaman pennosen säästö tietysti kovasti tunnu.